Bekentenissen van een Nagellakverslaafde #5 Indie, niche en franken

Iedere maand weer kijk ik uit naar het artikel van Pippi.
Deze keer heeft ze wederom een mooi artikel geschreven…

image

‘Indie, niche en franken

Het liefst zou ik van alle nagellakmerken tenminste één potje willen hebben. Vergelijk dat maar even met de verzameldrang van menig puberjoch dat op zijn rommelige kamer honderden bierflessen en/of -glazen heeft staan. Het is een utopie, want ik heb noch de financiële middelen noch de tijd om op mondiale nagellakjacht te gaan. Maar goed, je moet een paar onvervulde wensen hebben, want anders word je een verveeld en waarschijnlijk vervelend mens.

De meeste nagellakliefhebbers kennen vast het gevoel wel dat ik krijg als ik een uurtje langs voornamelijk buitenlandse blogs loop. Wat zijn er veel lakken die ik nog nooit heb gezien en er zijn honderden zo niet duizenden merken die ik niet ken. Soms besluit ik iets te bestellen, dan weer hoop ik dat een reislustige vriendin het voor me mee wil nemen en meestal is het een kwestie van “jammer maar helaas”. Dan ga ik met mijn schamele nagellakbudget wel weer naar een drogisterij om daar wat kekke kleurtjes te kopen.

Maar dat is op den duur niet genoeg. Dan heb je alle makkelijk verkrijgbare lakken in je Helmers opgeslagen en dan ga je toch verder kijken. En zo ben ik in de ban geraakt van niche merken die overigens steeds populairder worden. De eigenaren, meestal zijn het dames, zitten vaak hele dagen met pigmenten te experimenteren en sturen de resultaten vervolgens naar een laboratorium. De lakken die uiteindelijk uitkomen zijn altijd origineel van kleur en finish. En de potjes zien er ook zeer professioneel uit. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan en 1+1 aanbiedingen zijn er vrijwel nooit.

Wie nog een stuk origineler voor de dag wil komen met haar of zijn mani kan tegenwoordig terecht bij de indie nagellakmaker. Die gaat zelf aan de slag met nagellakingrediënten. Eigenlijk is dat meer een artiest en vakm/v. Zoek online maar eens op het begrip “indie nagellak”. Dan komen er zeer interessante sites tevoorschijn, vaak met daar een leuke en informatieve blog aan gekoppeld. Vaak maken deze onafhankelijke nagellakmakers ook lakken op bestelling. Zo heb ik een kleur die sprekend lijkt op het doosje waarin mijn oma haarspelden bewaarde en heeft een vriendin een lak die net zo oogt als de meloen die zij wegens een fruitallergie niet kan eten.

Maar als je denkt dat je zelf wel wilt bepalen wat je op je nagels kunt smeren, ga je frankens maken. Mijn autocorrect komt er zelf al mee: het is Dokter Frankenstein spelen met nagellak. Je zou zeggen dat het echt iets is voor mij, want ik heb de neiging bijna-dupes te kopen en te beweren dat het verschil klein is, maar dat de lakken toch van elkaar verschillen. Toch hou ik me verre van dergelijke experimenten. Ten eerste zou ik dan de hele dag niet meer doen dan aan de gang gaan met bestaande lakken er daar extra bestanddelen aan toevoegen.

Het ergst zou het resultaat van al die mengwerkzaamheden zijn: duizenden potjes met kleuren die voor een leek niet van elkaar te onderscheiden zijn. Dan moet mijn man tientallen Helmers in elkaar vouwen om mijn maaksels in te herbergen. In wiskunde ben ik nooit goed geweest, maar denk je eens in wat ik kan doen met dik 2500 lakken. Dan tel ik de glitters en flakies niet eens mee. En ja, dan kan ik met goed fatsoen geen nagellakwinkel meer bezoeken. Dus geen creatieve uitlaatklep voor mij, want ik krijg er nog steeds een kick van als ik met een mooie lak de deur uitloop of op “plaats de bestelling” druk.’

image

Advertenties

3 thoughts on “Bekentenissen van een Nagellakverslaafde #5 Indie, niche en franken

  1. Margo 27 jun, 2014 om 11:01 Reply

    Haha, heel grappig geschreven en o zo herkenbaar 😉

  2. Linda / Oh My Beauty 27 jun, 2014 om 16:16 Reply

    Leuke verslaving hoor, nagellak 😀

  3. margriet kuper 27 jun, 2014 om 20:38 Reply

    Haha.heel leuk geschreven.en herkenbaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: